tisdag 10 januari 2012

Asian inspired beef salad

När vi gjorde gulaschen i söndags blev det massor med kött över - vi tog fram en stor älgstek och skar ner till biffar och grytbitar - så något måste göras av köttet. Det blev en asieninspirerad biffsallad, liknande den jag sett Jamie Oliver göra tidigare.

Du behöver:
fullkornsnudlar eller -pasta
nöt- eller älgkött, gärna t ex lövbiff
1 liten avokado
rödlök
färsk broccoli
diverse grönsaker till en sallad (jag använde tomat, gurka och ruccolasallad)

dressing:
4 tsk god olivolja (jag tog en med smak av ingefära och honung)
6 tsk sweet chilisås
6 tsk vit balsamvinäger
2 tsk oystersauce
2 tsk soya
ca 2 cm färsk ingefära (skalad)
1 vitlöksklyfta
svartpeppar, salt

Gör så här:
Börja med att röra ihop dressingen: alla blöta saker blandas i en skål och ingefära och vitlök rivs ner i röran. Krydda med en nypa havssalt och lite grovmalen svartpeppar. Låt stå en stund.

Stek köttet, helst i skivor, och krydda med salt och vitpeppar. Låt vila i folie eller under lock. Koka pastan/nudlarna och lägg i broccolin i fina buketter/bitar när det återstår ca 2 minuter av koktiden. Blanda ihop salladen och blanda ner pastan och broccolin när de kallnat något.

Jag valde att servera 100 g kokt pasta, 1/4 av salladen och 135 g stekt kött i strimlor per portion och hällde på 1/4 av dressingen över. Det motsvarar 10 PP totalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar