En annan sjukdag här i veckan bakade vi muffins. Jag valde att göra på det enklaste sättet, dvs med sockerkakssmet.
Det här behövs till 12 stycken:
2 ägg
2 dl socker
50 g smält smör
1,25 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
ev hackad choklad
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör runt. Häll i det avsvalnade smöret och mjölken. Häll över hälften av smeten i en annan bunke och blanda i hackad choklad och kakao. Nu kan du göra både vita och bruna muffins - eller tigervarianten. Häll upp i muffinsformar, gärna de lite större och hårdare amerikanska muffinsformarna.
Gräddas i ca 12-15 minuter på 175 grader - lättast att kolla med en potatissticka. Håll koll, de kan jäsa upp ganska ordentligt!
Vi garnerade våra med florsockerglasyr, strössel, chokladknappar och lite tårtgelé. Så här fina blev de då:
Varje muffin ger 4 ProPoints per styck plus garnering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar